Monnan kentältä Mönchengladbachiin - Suti lähtee Saksaan
Julkaistu: 22.06.2023 21.40

Monnan kentältä Mönchengladbachiin - Suti lähtee Saksaan

Juhannusviikolla tehtiin raumalaista jalkapallohistoriaa, kun bundesliigaseura Borussia Mönchengladbach tiedotti 16-vuotiaan raumalaisen, Sulo Ketolan, siirtyvän heidän seuraansa heinäkuun alusta.

Sulo Ketola on aloittanut jo nyt maineikkaan uransa Monnan kentältä ja kivunnut sieltä Pallo-Iirojen B-poikien joukkueeseen ja miesten kakkosen edustusjoukkueeseen. Suti aloitti FC Rauman Nepeissä ja kulki FC Rauman mukana aina 13-vuotiaaksi asti, ennen kuin koko silloinen joukkue siirtyi Pallo-Iiroihin.

Suloa varhaisesta vaiheesta asti valmentanut Tapio “Närä” Jokinen muistaa Sulon olleen jo pienenä poikana päätä pidempi muita ja mättäneen maaleja Eurajoen peleissä. “Osa muista pelaajista teki vielä hiekkakakkuja, kun Sulosta jo koetettiin opettaa molempijalkaista”, Jokinen muistelee. Hän kertoo Sulon olleen tunnollinen harjoittelija ja treenanneen myös omatoimisesti ennen ja jälkeen harjoitusten. Kerran peleissä Sulo laitettiin maaliin, mutta silloinkin hän iski ainakin kolme maalia. Junioriaikojen kohokohtina Jokinen muistaa IKU-cupin voiton vuotta vanhempien sarjassa ja Lahti Soccer Cupin voitto rankkareilla.

Alkuaikojen valmentaja Tapio haluaa sanoa Sulolle: ”Tsemppiä Suti ja menestystä! Pidä pää kylmänä!” Näihin toivotuksiin voi yhtyä koko FC Rauman porukka!

FC Rauma ry, Football Club Rauma ry

Hakunintie 18, 26100 Rauma

Y-tunnus:1439666-7

Puh. 044-0228290

Sähköposti: juniorit@fcrauma.com