P10-11 -joukkueelle menestystä Tykkimäkiturnauksessa 26.-28.8.2022

3.9.2022

Kauden neljäs yöpymisturnaus yhdessä… Joukkue toimii jo tiiviisti yhdessä kentällä sekä sen ulkopuolella

Perjantai 26.8. matkapäivä


Matkaan lähdettiin tutun ja luotettavan yhteistyökumppanin Martti Kekäleen bussilla klo 14.00.
Noin 5 tunnin bussimatka sujui mukavasti muutamien eväspysähdysten siivittämänä.
Ilta-auringon vielä kajastaessa mäntyjen harjalta joukkueen bussi kaartoi Eskolanmäen koulun pihaan iltaseitsemän jälkeen.

17-henkinen joukkue toimijoineen majoittui jo totutuilla rutiineilla. Näin ollen ehdittiin vielä pienelle iltakävelylle. Pelaajat alkoivat hiljenemään, kun valmentajat vielä pitivät palaveria jo perinteisten valmentaja Sajantolan iltakahvien merkeissä.
Jopa kaikkien toimijoiden patjat mahtuivat luokkaan (juuri ja juuri), eikä käytävällä tarvinnut kenenkään nukkua ;)


Lauantai 27.8. turnauksen avauspäivä

Lauantaiaamuna joukkue lähti reippaana ulkoilemaan pihalle jo ennen kahdeksaa, jonka jälkeen tankkaus aamupalalla. Eväät ja pelivarusteet mukaan ja 20 minuutin bussimatka ottelupaikalle.

Bussi läheni pelipaikkaa…ikkunasta oikealla aukesi hieno urheilualue luonnonnurmi- ja tekonurmialueineen ja 4 kentän ottelut vain P10-ikäluokalle. Koska kauas on tultu pelaamaan, on jokainen turnauksen vastustaja täysin uusi tuttavuus.
9.40 Avausottelussa vastaan asettui porvoolainen FC Futura. Ottelu oli suhteellisen tasainen, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sai FC Rauma luotua riittävästi maalipaikkoja ottaen komean 3-1 -voiton avausmatsista.

Välissä tankattiin lounasta ja joukkue löysi oman hyvän ”piilopaikan”, jossa joukkueen oma voimabiisi saatiin kajautettua ilmoille ensimmäisen kerran tässä turnauksessa.
Erittäin lämmin pelikeli suosi jälleen ja valmentajille jäi tehtäväksi lähinnä rauhoitella pelaajia säästämään energiaa pelien välissä.
Toisessa pelissä vastaan tuli järjestävä seura Kouvolan Jalkapallo (KJP).
Pelin eka jakso oli tasainen ja suhteellisen matalatempoinen, mutta toisella jaksolla FC Rauma laittoi tuulemaan voittaen ottelun 3-0.

Pelit loppui sopivan ajoissa, minkä jälkeen lähdettiin viettämään iltaa Tykkimäen huvipuistoon.
Ilta kului vauhdikkaasti hullutellen ja herkutellen pizzabuffassa. Joukkue palasi koululle iltakahdeksan jälkeen, jolloin alettiin miettimään seuraavan päivän ohjelmaa ja pelejä.Sunnuntai 28.8. turnauksen jatkopelit


Puolivälierässä vastaan tuli C-lohkon kakkonen Team Jenga. Joukkue on jonkinlainen yleis/salibandyseura ja osoittautui yllättävän taktisesti kypsäksi vastustajaksi. Jännityksellä on oma osansa ja Jenga pitikin
FC Raumaa pihdeissään loppuun asti, mutta FC Rauma nitisti niukimman 1-0 -voiton.

Välierässä tuli vastaan D-lohkon voittaja Savitaipaleen Urheilijat (STU). STU otti ensimmäisellä jaksolla johdon 1-0, mutta raumalaiset kirivät ottelussa tasoihin ja lopussa ohi 2-1 -voittoon. Joukkue osoitti jälleen vahvuutensa ja taas saatiin kuunnella voimabiisiä joukkueen piilopaikassa.

Joukkueen pelit vaan jatkuivat hyvien esitysten myötä. Meinasi tulla pieni pulma, mistä joukkue hankkii seuraavat välipalat? Joukkueenjohtaja E.Mäkinen hoiti kuitenkin tämänkin ja saa neuvoteltua keittiöhenkilökunnan kanssa välipalaa joukkueelle.

Turnauksen finaalissa kohdataan Pelipojat Lappeenrannasta eli PEPO. Kyseinen joukkue oli murskannut oman kaavion vastustajansa yhteismaalein 26-0 läpi turnauksen. Eli joukkueelle ei ollut tehty vielä yhtään maalia ennen finaalia.

- Siinäpä oiva tavoite.. katsotaan mitä tapahtuu, kun se saadaan, totesi valmentaja Kangas ennen ottelua joukkueelle.

Alku osoitti vastustajan laadukkuuden ja vauhti pelissä oli päätä huimaava. PEPON vyöryttäessä FC Rauma taisteli jokaisen pallon huolellisesti ja palloja saatiin raavittua/liu'uttua ulos kentältä toistuvasti. Puoliajalla 0-1 -tilanteessa uskottiin edelleen omiin mahdollisuuksiin ja päätettiin yhdessä taistella. Muistutettiin tavoitteesta saada se yksi maali.
0-2 tuli jakson alkuun, mutta sen jälkeen pojat alkoivat kääntämään hyökkäyksiä toistuvasti vastustajan maalille. Vihdoin, kun se kavennusmaali saadaan runnottua, niin kentällä on vain yksi joukkue. PEPOn rivit sekosivat ja tuli erikoisia reaktioita vastustajalta. FC Rauma saa riistettyä kaikki PEPON tilanteet ja luotua omia paikkoja. Tolppa esti ensin, mutta seuraavasta kolisi, yleisö kohahti ja FC Rauma tasoitti! Finaalin tunnelma oli käsin kosketeltavissa.
PEPO teki vapaapotkusta 3-2 -johdon, mutta FC Rauma jatkoi vyörytystä ja runttasi tasoituksen muutama minuuttia ennen päätöstä 3-3. Huikeaa viihdettä!

Mennään aina niin karuun rangaistuspotkukisaan.
Aika loppui raumalaisilla kesken, koska 5 minuutin lisäpelaamisella pelin tulos olisi kääntynyt.
Rankkarikisa. Arpapeliä. Tällä kertaa vastustajalle. Hienoja suorituksia kaikilta taas läpi turnauksen!


Joukkue pelasi hienot pelit jälleen ja pitkällä kotimatkalla alkoi pelaajien ilmeissä hopeakin kirkastua :)

Joukkueelle jälleen rutkasti yhteisiä kokemuksia ja kotimatkalla seuraavien reissujen suunnittelu taas alkoi :)
 

 

Reissukertomuksen kirjasi Jerri Tammi