FC Rauman P10-P11 Särkänniemi Cupissa 30.6.-2.7.2022

6.7.2022


Joukkuehenki merkittävässä roolissa FC Raumalla.

Etusivu

FC Rauman P10-11 -pojat starttasi kello 8:00 Raumalta kohti Tamperetta ja FISTAn kansainvälistä koulua, jossa joukkue asuu yhdessä seuraavat 3 vuorokautta. Alkamassa on Suomen toiseksi vanhin juniorijalkapalloturnaus Särkänniemi Cup, joka järjestetään 33. kerran ja mukana tänä vuonna 157 joukkuetta. P10 Haastaja -sarjassa on mukana 14 joukkuetta, joista FC Rauma on yksi.

Joukkueen matkakertomus

Torstai 30.6.

Majoittumisen jälkeen joukkue lähtee suuren maailman meiningillä bussilla ottelupaikalle.

Ensin joukkue syö yhdessä lounaan, jonka jälkeen suunnataan ottelupalaveriin.
Kaupin urheilupuistossa on erittäin paahtava helle ja kuumuus luo joukkueille haastavat olosuhteet.
Kapteenin valinnan jälkeen joukkueen kapteeni hoitaa teikkaukset esimerkillisesti ns. ”joukkueen eduksi” :)

Ensimmäisen päivän otteluissa kuumuus vie muutaman pelaajan niin huonoon kuntoon, että kokoonpanoa joudutaan muokkaamaan ja toiseen otteluun saadaan rakennettua juuri kentällinen.
Helle vaikuttaa olevan kuitenkin vastustajalle isompi haaste, ja joukkue ottaa turnauksen alkuun upeat voitot 8-1 Mouhijärven Mallista (MouMa) ja 9-1 Nokian Palloseurasta (NoPS).

Iltaohjelmana joukkueella on majoituspaikkaan tutustumista, iltakävely kaupungilla ja iltapala yhdessä joukkueena… ja toki valmentaja Sajantola keitti ensimmäiset kahvit joukkueen omalla uudella kahvinkeittimellä. Tämän jälkeen rauhoitutaan ja alkaa keskittyminen seuraavaan turnauspäivään.

Perjantai 1.7.

Herätys on 7:30 ja aamu alkaa pienellä aamureippailulla lämpimässä kesäaamussa, jonka jälkeen syödään aamiainen.
Toisen päivän peleihin bussi kuljettaa joukkueen Ahvenisjärven kentälle, jossa ensimmäisessä pelissä joukkue on taas saatu kokoon ja joukkue voittaa tyylikkäästi 6-0 Haukiputaan Pallon (HauPa).
Neljäs peli on sarjataulukon kärkiottelu, ja paineet näkyvät molemmilla joukkueilla. Tasaisessa ottelussa FC Rauman taukojohto 1-0 kääntyi viimeisellä minuutilla 1-2 -tappioon Liedon Pallolle (LiePa) ja joukkueelle tämä oli selvästi kova paikka. Tästä kuitenkin keskusteltiin yhdessä, ja pojat päättivät, että tästäkin jotain opittiin.

Loppupäivä Särkänniemen huvipuistossa antaa kuitenkin balsamia haavoille ja joukkue palaa iloisena, mutta väsyneenä illalla koululle kahdeksan aikoihin. Iltapalaa nautitaan vielä yhdessä, jonka jälkeen kivan iltapelailun ja tietysti Sajantolan perinteisten iltakahvien jälkeen päät tipahtavat aika kiltisti ja tyytyväisinä.

Lauantai 2.7.

7:00 kello herättää, ja joukkue suuntaa aamureippailun jälkeen taas aamupalalle, jonka jälkeen pakataan matkatavarat autoihin. Joukkue matkaa pelipaikalle Kauppiin kuitenkin taas bussilla yhdessä.
Kolmannen turnauspäivän aamuna on perhosia vatsassa. Joukkue on pelannut kauden parhaat ottelut ja taistelee lohkon voitosta tässä turnauksessa. Vastassa aamupelissä on ilman tappiota oleva Hyvinkään Palloseura (HyPS).
Peli on tasaista vääntöä, mutta HyPS onnistuu maalinteossa johtaen puoliajalla 0-2.
Valmentajat luovat uskoa pelaajiin, ja pelaajat saavat maalin jälkeen hengen päälle ja kirivät ottelussa 3-2 -voittoon. Toisen ottelun 3-2 -voitto Lapuan Virkiää vastaan riittää lohkon voittoon, ja joukkue pääsee mukaan Aamulehden striimaamaan ikäluokan finaaliotteluun Tampereen Ilves- kissoja vastaan.

Turnauksen 280 minuutin peliaika näkyy molemmilla joukkueilla, mutta pelaajat taistelevat hienosti vielä seitsemännen ottelunsa kovassa paahteessa. Ottelu päättyy niukasti 1-2 Ilves-Kissojen voittoon, mutta FC Rauman pojat pelasivat hienon turnauksen ja joukkueen henki kasvoi hienosti turnauksen aikana. Kaikki tehtiin yhdessä joukkueena!
Pojat saivat tästä ikimuistoisia kokemuksia jatkoon, ja tuskin kukaan mukana ollut suostuu enää jäämään pois joukkueen seuraavilta turnausreissuilta.

Kiitokset pelaajille, valmentajille ja koko tausta/huoltojoukolle! Seuraavaa reissua odotellen

tunnelmia kirjannut Jerri Tammi