T15 tyttöjen Yj-joukkue varmisti paikan Liigaan (ent. ELL)

26.1.2020


Joukkue löi lauantaina Raumalla toisessa jatkokarsintaottelussa RaiFun tiukkojen vaiheiden jälkeen ja varmisti paikan Liigaan yhteismaalein 6-5.

Otteluun lähdettiin lähtökohdista, että RaiFu oli edellisenä viikonloppuna lyönyt raumalaiset kotonaan numeroin 3-2.

Ottelun alku oli selvästi kotijoukkueen ja paine pysyi raisiolaisten kenttäpuoliskolla, joskin RaiFu pääsi välillä iskemään vaarallisesti vastaan. Alun jälkeen peli tasoittui, mutta maalia saatiin kuitenkin odottaa aina 38. minuutille asti. Silloin raumalle tuomittiin rankaistuspotku ja pallon iski varmasti verkkoon Elli Saimo. Ensimmäinen puoliaika päättyi näissä 1-0 numeroissa.

Toiselle puoliajalle RaiFu tuli selvästi aktiivisemmin ja muutamassa minuutissa tilanne oli kääntyi 1-0:sta 1-2:een. Tämän jälkeen kotijoukkueella osoitti henkisen vahvuutensa ja tuli 61. minuutilla tasoihin. Pallo pelattiin juoksuun Peppi Sorsakivelle, joka tälläsi pallon vastustamattomasti ohi RaiFun maalivahdin.

Tämän jälkeen peli kääntyi yhä selvemmin raumalaisille ja heillä oli monta erinomaista paikkaa mennä johtoon. Kahdesti RaiFun maalivahti pelasti lähes maaliviivalta ja kahdesti pallo kävi RaiFun maalin kehikoissa. Muutama minuutti tasoituksesta ja pallo tuomittiin jälleen pilkulle, RaiFun puolustajan käsivirheen vuoksi. Pallon iski toistamisen maaliin Saimo.

Seuraavien minuuttien aikana peli aaltoili molempiin päihin ja maali "roikkui ilmassa". Raikaisu syntyi 79. minuutilla jälleen Sorsakiven toimesta. Hyvä haasto, ohi puolustajasta ja pallo takanurkkaan ja raumalaiset olivat tarranneet kiinni Liiga-paikkaan. Paria minuuttia myöhemmin raumalaiset juoksivat kentälle, loppuvihellys oli soinut ja paikka Liigassa (ELL) oli varmistunut.

Onnittelut koko joukkueelle ja taustatiimille, kesällä tiedossa on kovia pelejä!