Futsalin SM-pronssi FC Raumalle

26.3.2017
FC Rauman C15 pojat pelasivat itsensä viikonloppuna Seinäjoen SM-lopputurnauksessa pronssille.

Suomen Palloliiton Futsalin C-poikien SM-lopputurnaus järjestettiin Seinäjoella tänä viikonloppuna (24.-25.3.2017).  C-poikien lopputurnaukseen pääsi kahdeksan joukkuetta eri pallopiireistä joko suoraan piirin mestarina tai jatkokarsintojen kautta.  

FC Rauma voitti Länsi-Suomen piirin mestaruuden ja eteni 11.3.2017 pelatusta Länsi-Suomen ja Tampereen piirien jatkokarsintaturnauksesta tappioitta SM-lopputurnaukseen.

Seinäjoella joukkue sijoittui B-lohkoon yhdessä FC Hongan Leijonien, Juankosken Pyrkivän (JuPy) ja Toholammin Urheilijoiden (TU) kanssa. A-lohkoon sijoittuivat Lauttakylän Luja (LLuja), Nummelan Palloseura (NuPS), Tervarit Juniorit ja Ylöjärven Ilves (YIlves).

FC Rauman joukkueen ensimmäinen SM-turnauspäivä sujui hieman tahmeasti, eikä joukkue saanut itsestään parasta irti. Ensimmäinen alkusarjan ottelu FC Honkaa vastaan oli tasaista vääntöä alusta loppuun. Honka vetäytyi pääasiassa puolustamaan omalle alueelle ja iski tilaisuuden saatuaan vastaiskuilla. Pallonhallinta siis oli FC Raumalla ja pojat loivatkin lukuisia paikkoja, pallo vaan ei tällä kertaa pomppinut meille. Peli päättyi lopulta 1-1 tasapeliin ja turnaus oli avattu.

Aloituspäivän toisessa alkulohko-ottelussa joukkue kohtasi Juankosken Pyrkivän. Vastustajan korkea karvaus oli alussa pojille myrkkyä, ja ennen kuin huomasimmekaan, tilanne oli vastustajalle jo 3-0. Pojat kuitenkin kokosivat rivinsä hienosti ja nousivat tiukan painostuksen avulla aina maalin päähän, aika kuitenkin loppui kesken ja niin Pyrkivät vei pisteet 3-2 voitolla. 

Lauantai-aamuna, lohkovaiheen viimeisessä pelissä, pääsy mitalipeleihin ei ollut enää täysin joukkueen omissa käsissä. FC Rauma oli kuitenkin kuin uudesti syntynyt ja Toholammin Urheilijat sai todeta, miten Futsalia kuuluu pelata. Loppunumerot 7-0 raumalaisille. Pelin jälkeen joukkue siirtyi ruokailemaan ja samalla jännittämään, miten lohkon viimeisessä pelissä FC Honka – JuPy kävisi. FC Hongan olisi voitettava peli vähintään 8-0, jotta se etenisi FC Rauman sijasta mitalipeleihin. JuPy kuitenkin voitti 3-1 ja näin FC Rauman joukkue oli lohkokakkonen, edeten iltapäivän välierään.

Iltapäivän välierässä panoksena oli SM-finaali ja vastaan asettui A lohkon voittaja Nummelan Palloseura. Isokokoinen ja varsin fyysinen NuPS oli joukkueelle todella haastava vastus. Pojilla oli vaikeuksia päästä pois paineen alta ja pallomenetykset omalla alueella tiesivät kahta pahaa takaiskua. 3-0 maali vajaa kolme minuuttia ennen täyttä aikaa tuntui jo ratkaisevalta, mutta joukkue lähti aikalisän ja viidennen kenttäpelaajan voimin vielä tavoittelemaan finaalipaikkaa, korvaten maalivahdin siis kenttäpelaajalla. Vaikka paine saatiinkin NuPS kenttäpäätyyn ja muutamia vaarallisia tilanteitakin luotua, iski vastustaja viimeisellä minuutilla vielä kahdesti ja peli päättyi numeroihin 5-0. Näin joukkueella oli suuntana pronssipeli ja pettynyt joukkue marssi päät painuksissa pukukoppiin.

Valmentajan tuella joukkue kokosi hienosti itsensä pronssipeliin, olihan panoksena kuitenkin SM-mitali, jollainen vain harvalta löytyy omasta takaa. Taistelu ja kaikkensa antaminen sekä joukkuekaverin tukeminen siivittivät pojat hurjaan lentoon ja Lauttakylän Luja sain tuta mistä ”Rauman pojat” on tehty. Luja ei saanut pelissä aikaiseksi ainuttakaan kunnon maalipaikkaa ja viimeisellä minuutilla pelin jo ratkettua valmentaja otti vielä aikalisän. Infona oli muistaa loppuvihellyksen tullessa ”mitä on tullut tehtyä”, kunnon juhlinta ja vielä kannustusjoukkojen kiittäminen. Lopputulos 4-0, ei lisättävää.

Loppuottelussa Nummela kaatoi Juankosken 4-3 voitti näin C-nuorten SM-kullan.

Futsal kausi on hienoa lopettaa SM-pronssiin, Futsalin ensimmäiseen raumalaiseen

 

Menestystä seurayhteistyön kautta

FC Rauman C15 joukkue on syksystä 2013 lähtien koossa ollut joukkue, alun perin YJ-sellainen, joka pelaa Futsalia FC Rauman väreissä ja jalkapalloa Pallo-Iirojen nimissä. Joukkue on voittanut neljä perättäistä piirimestaruutta futsalissa (3 x Satakunta ja 1 x Länsi-Suomi) ja jalkapallossakin edennyt kahdesti Etelä-Länsi -liigaan. Futsalin SM-pronssijoukkueen pelaajat ovat taustaltaan FC Rauman (3), Pallo-Iirojen (5), FC Eurajoen (1) ja EuPan (1) junioreita.

Joukkueessa pelasivat: Aleksi Kuusenmäki (MV), Tuomas Salo (MV), Aleksi Aalto, Markus Babb, Aleksi Laihonen, Casperi Korte, Justus Mäntyharju, Matias Suotunen, Marcus Waldén (C) ja Viktor Westberg.

Joukkueen valmentajana toimi Jari Aalto, joukkueenjohtajana Gustaf Westberg ja huoltajana Markus Salo.

 

Poikia hienosta kaudesta kiittäen, Valkku