Tytöille tarjotaan taitokoulua lisäharjoitteena

30.6.2016

Tyttöjen taitokouluharjoittelu alkoi eilen Monnan kentällä.

Etusivu

FC Rauma järjestää E- ja D-tytöille taitokouluharjoituksia, jotka ovat tarkoitettu hyvät perustaidot omaaville ja motivoituneille pelaajille lisäharjoitukseksi.

Tyttöjen taitokoulua on pidetty seurassa joskus menneinä vuosina, mutta näin suunnitelmallista taitokoulutoimintaa ei ole tytöille ennen ollut tarjolla, D-tyttöjen valmentaja Jouko Vahlroos taustoittaa.

Taitokoulun pelaajat ovat joukkueiden valmentajien valitsemia ja ryhmä koostuukin 11 pelaajasta. Taitokouluharjoituksia vetää tutorinakin tutuksi tullut Jerri Tammi. Jerrin apuna toimii, itsekin vielä jalkapalloa pelaava, Verneri Pietilä.

Ensimmäisellä kerralla tutustuimme tyttöihin ja kartoitimme heidän osaamistaan. Perustaidot olivat hyvin hallussa ja olin positiivisesti yllättynyt tyttöjen hyvästä harjoitusmotivaatiosta, Jerri kertoo.

Taitokoulu kokoontuu aluksi 10 kertaa, jonka jälkeen jatkoa mietitään yhdessä joukkueiden valmentajien kanssa, Jerri paljastaa. Valmentajat kuitenkin tuntevat tytöt paremmin ja osaavat kertoa, mihin harjoittelussa olisi hyvä panostaa jatkossa.

Ainakin peliajatusta täytyy käydä vielä tyttöjen kanssa läpi, Jouko pohtii.