Yhteistoimintasopimus nostaa pelaajan keskiöön

7.10.2014

Raumalaisessa tyttö- ja naisjalkapalloilussa astuttiin melkoinen askel kohti tulevaisuutta.

Etusivu

Raumalaisessa tyttö- ja naisjalkapalloilussa astuttiin melkoinen askel kohti tulevaisuutta. Raumalaiset jalkapalloseurat FC Rauma ja Pallo-Iirot allekirjoittivat kattavan tyttö- ja naisjalkapalloilua koskevan yhteistoimintasopimuksen. Tiistaina julkistettu sopimus on seitsemän vuoden mittainen. Kirkkain tavoite on nostaa pelaajan kehittyminen toiminnan keskiöön, minkä toivotaan nostavan raumalaisen naisjalkapalloilun omin voimin maan kansalliseen pääsarjaan vuoden 2021 päätteeksi.

Pitkän yhteistoimintasopimuksen arkkitehteinä ovat toimineet operatiiviset henkilöt P-Iiroista kilpailupäällikkö Harri Kanerva, junioripäällikkö Pasi Lehtonen ja naisten ja B-tyttöjen päävalmentaja Matti Lehtonen sekä FC Rauman osalta puheenjohtaja Jaana Österman ja Seppo Elo. Molempien seurojen hallitukset käsittelivät esitystä kokouksissaan, josta se saikin lopullisen muotonsa.  Täten seurojen puheenjohtajat Tarmo Salvi ja Jaana Österman pääsivät vahvistamaan allekirjoituksellaan tämän ainutkertaisen pelaajaa palvelevan sopimuksen.
Sopimuksella on sovittu, että naisten harrastetoiminnasta vastaa FC Rauma ja naisten ja B-tyttöjen kilpajoukkueista vastaa P-Iirot.
Päättyvän kauden osalta FC Rauma on pelannut naisten ykköstä ja B-tyttöjen kakkosta yhteisjouk-kueella. P-Iirot puolestaan pelasi B-tyttöjen ykköstä ja naisten nelosta. Uuden sopimuksen myötä sarjatasoiksi muodostuvat B-tyttöjen osalta ykkönen sekä naisten osalta todennäköisimmin kakkonen, mikäli Palloliitto suostuu siirtämään FC Rauman sarjapaikan P-Iiroille naisten pelaajien siirtyessä FC Raumasta P-Iiroihin.
Junioripuolella molemmat seurat jatkavat työtään omissa seuroissaan pääosin C-tyttöihin asti. Tyttöjuniorien tavoitteena on kuitenkin hakea toiminnalleen SHA-akatemia statusta, joka tuo omalta osaltaan laadullista haastetta junioritoiminnan arjen valmennustapahtumiin.
Kilpajoukkueiden toimijat tulevat molemmista seuroista. Valmennuksen osalta on ehditty sopia, että päävalmentajana kilpajoukkueissa toimii Matti Lehtonen, vastuuvalmentajana Katri Juhola, valmentajina Pekka Österman, Timo Laaksonen, Pekka Wallenius sekä joukkueenjohdon päävastuun ottaa Jaana Österman apunaan Minna Nordberg ja Kaija Savunen. Huoltajina toimii Jaana Österman ja Anna Sipilä. Muutamia palasia toimijoista toki vielä puuttuu (mv-valmentaja, valmentaja, huoltaja, rahastonhoitaja), joten siltä osin työ jatkuu.
Joukkueille asiasta tiedotettiin maanantaina, julkistus puolestaan tapahtui tiistaina iltapäivällä