Kari Raita Naisten joukkueen päävalmentajaksi

15.1.2014

FC Rauman Naisten joukkueen uusi päävalmentaja turkulainen Kari Raita allekirjoitti eilen valmentajasopimuksen FC Rauman kanssa.

Etusivu

Kari Raidalla on valmennus kokemusta lähes 20 kauden ajalta. Hän aloitti poikien valmentajana Maskun Palloseurassa ja siirtyi sen jälkeen valmentamaan TPS:n poikia. Tuon kahdeksan vuoden ajan jakson jälkeen oli mietinnän paikka. Talvi kului miettiessä valmennuksen mielekkyyttä ja omaa suhdettaan valmentamiseen. Lopulta löytyi uusi suunta. Ensin hän tutustui Vision Training valmennukseen ja lähti New Yorkiin jalkapalloleirille valmentamaan poikia ja tyttöjä. Leiri oli monella tapaa merkittävä. Ensinnäkin valmennukseen tuli VT:n myötä vahva metodi ja toiseksi usko nais- ja tyttöjalkapalloon sai tarvittavan kipinän. Kaudesta 2005 lähtien Kari on valmentanut ensin tyttöjä MaPS:ssa ja viimeiset neljä kautta Turun Pyrkivässä. Pyrkivän ohella kokemusta on kertynyt myös Turun piirijoukkueen valmentajana. Valmentajana Kari on tavoitteellinen ja innokas jalkapallon ja valmennuksen opiskelija. Valmentaminen on ihmissuhde työtä ja siinä ei tule koskaan valmiiksi, on Karin motto.

Raumalle Kari päätyi onnekkaiden sattumusten kautta. Kauden jälkeen hänelle tarjottiin sekä poikien, tyttöjen että naisten valmentamista, mutta mikään ei tuntunut oikealta ympäristöltä. Karin kontaktien kautta varteen otettavammaksi vaihtoehdoksi jäi kevät Barcelonassa, mutta matkavalmisteluiden ollessa jo käynnissä FC Rauman valmentajan paikka tuli esiin yhteisen linkin kautta. Välittömästi yhteydenoton jälkeen sovimme palaverista ja joukkueeseen tutustumisesta. Joukkueen vastaanotto oli rohkaiseva ja Kari koki välittömästi tulleensa oikeaan ympäristöön. Karin mielestä joukkueesta huokui sopiva innostus ja uteliaisuus, joten hän oli valmis ottamaan haasteen vastaan. Muutaman treenin jälkeen vaikuttaa siltä, että itselläni on paljon annettavaa joukkueelle ja pelaajat vaikuttavat vastaanottavaisilta. Myös joukkueen ikärakenne on hyvä: sopivasti kokemusta ja uusia tulokkaita. Tulen pitämään myös valmentajan palstaa, jossa kerron omia ja joukkueen tuntemuksia kauden aikana.
Olen valmis tekemään parhaani, jotta kaudesta tulee onnistunut, lupaa Kari