Seuran historia

Vuonna 1996 Rauman NMKY:n, Rauman Kisa-Veljien ja Uotilan Työväen Urheilijoiden johtotason henkilöt kokoontuivat yhteen ja FC Rauma -nimisen seuran toiminta sai ensimmäiset ääriviivansa. Tästä lähtien FC Rauma on ollut mukana raumalaisen jalkapalloilun eteenpäinviemisessä.

Perustajaseurojen tavoitteena oli luoda uusi, yhteinen seura, joka mahdollisimman hyvin palvelisi raumalaista jalkapalloilua ja raumalaisia jalkapallon pelaajia. Suurin ongelma idean toteuttamisessa oli kuitenkin se, että perustusseurojen oli luovuttava toiminnoistaan, jotka merkittävällä tavalla liittyivät seurojen historiaan ja toimintaan. Kaikilla seuroilla oli takanaan yli 30-vuotinen historia jalkapalloilun parissa, Uotilan TU:lla historia oli pisin, lähes 50 vuotta. Seurat kuitenkin näkivät yhteistoiminnan tarpeelliseksi ja niinpä uuden raumalaisjoukkueen synnystä lyötiin herrasmiesmäisesti "kättä päälle".

Uuden seuran toiminnan alkumetrit eivät varmastikaan olleet helppoja, mutta se vakaumus, jolla raumalaista jalkapalloa haluttiin viedä eteenpäin, tekivät vaikeuksista vain voitettavissa olevia haasteita. Seuran historian ensimmäinen sarjapaikka avautui III divisioonassa, kun Uotilan TU luopui sarjapaikastaan ja Palloliiton suostumuksella tuo paikka annettiin FC Raumalle.

Nyt, kun seura on jo yli 20 vuotias, voidaan työn tuloksia katsella hyvillä mielin. Vaikka aina parannettavaa löytyykin, niin nyt tiedetään, että seuralla on mahdollisuudet vaikka kuinka hyvään menestykseen. Joukkueissa riittää pelaajia sekä toimijoita ja seuran toiminta kehittyy kokoajan hallitumpaan suuntaan.