Pelaajat Päättää -viikko E-tyttöjen tapaan

15.12.2016


Suuren suosion saanut viikko saa jatkoa tänä vuonna ja ajankohta on 12.-18. joulukuuta.

Etusivu

Suomen jääkiekon taitovalmentajat haastoivat vuonna 2015 ensimmäistä kertaa kaikki Suomen palloiluseurat Pelaajat Päättää –viikolle. Viikon tavoitteena on nimensä mukaisesti antaa pelaajille valta päättää omien harjoitustensa suunnittelusta ja toteutuksesta. Kohderyhmänä ovat 10-14 -vuotiaat juniorit.

 

Me Fc Rauman E-tytöissä halusimme ehdottomasti lähteä mukaan tähän viikkoon, joukkueen valmentaja Johanna Koski kertoo. Ensimmäisellä kerralla kerroin lyhyesti tytöille, mitä itse mietin, kun suunnittelen treenejä, ja millaisia osioita treeneissä yleensä on. Sitten halukkaat tytöt, joita oli alkukankeuden jälkeen paljon, saivat vuorollaan päättää, mitä treeneissä tehdään.

 

Kestosuosikki tytöiltä kysyttäessä on aina rankkarikisa, niinpä vetoja harjoiteltiin tälläkin kertaa. Lisäksi tavanomaiset ketteryysosiot salissa saivat aivan uusia muotoja, kun tehtiin uintiliikkeitä ja kiipeiltiin puolapuilla. Hallissa pelattiin "Timppa vastaan viis", ja hauskaa oli. Tytöillä on selvästi myös yhteisiä lemppareita, kun joku ehdotti jotain harjoitetta, kolme muuta olisi juuri ehdottanut samaa.

 

On ollut hienoa nähdä, mitkä harjoitteet ovat tyttöjen mieleen, ja huippua on ollut se, miten tytöt ovat jalostaneet perusharjoituksista aivan erilaisia. Tällaisia viikkoja pitää ehdottomasti olla enemmän kuin yksi vuodessa, palaute tytöiltä on odotetusti ollut pelkästään positiivista, Johanna tiivistää viikon tunnelmia.